Samen op aarde

inspireert kinderen

Een fanatieke voetballer die op De Regenboog leert dat Ajax meer is dan alleen een voetbalclub. Een voorbeeld waar leerkracht Gerrie Looman blij van wordt tijdens de lessen Samen op Aarde. “Kinderen gaan onderzoeken en vertellen er thuis over. Het is echt een andere manier van leren die we ze aanleren.” 

Wereldverkenning geven vanuit het werken in thema’s dat is wat Samen op Aarde biedt voor alle groepen. De lessen zijn divers. Zo wordt er gewerkt met het digitale schoolbord, online opdrachten, mindmaps, hogere orde denken, burgerschapsvorming, Wetenschap & Techniek. Ook de 21st century skills komen aan de orde.

“Het is echt een ontdekkingsreis door de tijd en de maatschappij.”

Moderne ontdekkingsreis

Juf Gerrie straalt als ze vertelt hoe enthousiast haar leerlingen aan het werk zijn. Zelf geniet ze ook van de andere manier van lesgeven. “Ik leer zoveel. In 25 jaar voor de klas heb ik nog nooit het Paard van Troje verteld. Als ik zie hoe de kinderen vol in het verhaal zitten en leren van de opdrachten die ze doen. Het is echt een ontdekkingsreis door de tijd en de maatschappij. Het is niet vrijblijvend, we zijn serieus op een moderne manier aan het werk.”

Kinderen maken de mooiste dingen

Een groep leerlingen maakte een strip over het Paard van Troje. Een andere groep verzorgde het programma voor een vijfdaagse reis door Griekenland. Gerrie vindt de verwerkingslessen iedere keer weer een verrassing. “De kinderen zijn geïnspireerd bezig en maken de mooiste dingen. Alle disciplines van leren en verwerken komen samen in deze lessen. Deze methode begint bij de kleuters en loopt door tot en met groep 8. Iedereen werkt op zijn niveau. De kinderen werken ook op diverse manieren van samen. Dat is prachtig om te zien.”