Plezier en zelf ontdekken
staan voorop bij natuurlijk spelen

De fantasie prikkelen door natuurlijk spelen. Dat was het doel voor een deel van het schoolplein van De Richtingwijzer. Directeur Corien Donken is tevreden met het resultaat dat tijdens de NL Doet-dag in 2016 is behaald. “De kinderen zoeken nu zelf de uitdaging op en dat is geweldig om te zien.”

Hoe werken dingen? Daar komen kinderen achter tijdens het spelen. “Bij regen is de boomstam glad en val je er dus sneller af, dat hebben kinderen heel snel in de gaten,” zo legt Corien uit. De boomstam is favoriet op het schoolplein. Kinderen proberen hun evenwicht te bewaren, anderen willen elkaar juist uit evenwicht halen. Er wordt heerlijk bewogen. “De groepen spelen door elkaar. Kinderen leren van en met elkaar.

Chillen op het schoolplein

Een heuse chillplek is er ook. Een plek die altijd heerlijk koel is door de schaduw. De plek waar kinderen zitten en dingen met elkaar bespreken. “Daar worden de laatste rages altijd mee naar toe genomen. ”Het plein wordt netjes gehouden.”

“De groepen spelen door elkaar. Kinderen leren van en met elkaar.”

Ontdekken tijdens het spelen

Plezier en zelf ontdekken staan voorop bij natuurlijk spelen. “Kinderen leren spelenderwijs over hun lichamelijke mogelijkheden. Wat zijn mijn grenzen? Voor ieder kind is er wel iets te doen.”