Codenz Academie
laat leerkrachten leren

Gepassioneerde professionals voor de klas die zelf blijven leren, dat is het doel van deCodenzAcademie. Manager Christine Vis is trots op haar academie. “Leerkrachten bij Codenz mogen niet achterover leunen in de methode, maar moeten altijd blijven leren en groeien. Onze interne specialisten helpen anderen verder in hun werk, dat is prachtig om te zien.”

De Codenz Academie biedt trainingen aan voor eigen medewerkers, maar ook leerkrachten van andere schoolbesturen kunnen zich inschrijven.

“Als leerkrachten een cursus hebben voltooid, mogen ze dit presenteren aan hun team op school. Al jij een presentatie houdt, voel je je net als een kind dat een spreekbeurt moet houden. Goed om dat ook zelf weer eens te ervaren. Is het een relevant onderwerp voor ouders, dan kan de leerkracht daarna op een ouderavond ook deze kennis delen. Je mag van leerkrachten verwachten dat ze kennis delen.

We werken nu al samen met de Christelijke Agrarische Hogeschool voor groene projecten. Voor de studenten een prachtige ervaring om projecten te leren leiden en onze kinderen profiteren daar enorm van.”Wat we niet in huis hebben, huren we uiteraard extern in.”


De leerkrachten die tot nu toe hun collega’s hebben les gegeven, zijn erg enthousiast. “Ze voelen zich erkend en kunnen een voorbeeld zijn. Het is prachtig om Codenz samen naar een hoger plan te tillen. We zijn een actieve organisatie die vooruit gaat.” De ambitie van Christine Vis gaat verder dan dat. “Ik wil ook graag nog meer het bedrijfsleven erbij betrekken.

We werken nu al samen met de Christelijke Agrarische Hogeschool voor groene projecten. Voor de studenten een prachtige ervaring om projecten te leren leiden en onze kinderen profiteren daar enorm van.”

"We zijn een actieve organisatie die vooruit gaat"

TRUUS PLOEG

ROUW- EN VERLIES

Truus Ploeg is Rouw- en verliesspecialist op De Zevensprong in Dronten. Ada Tiemes van De Branding in Swifterbant was één van haar eerste leerlingen. De training leverde een blije cursist op. 

"Ik vond het een verrijking om deze cursus te volgen"

“Eerder volgde ik altijd mijn hart, maar nu weet ik beter wat mijn mogelijkheden zijn als leerkracht. Ik vond het een verrijking om deze cursus te volgen.” Truus Ploeg vindt het heerlijk om haar ervaring met collega’s te kunnen delen. “Ik wil graag meer voor kinderen kunnen betekenen en ik vind het dan ook prachtig om te zien wat collega’s er mee doen in de praktijk.”

Toen Ada Tiemes te maken kreeg met het overlijden van een ouder op school, had ze telefonisch contact met haar collega in Dronten. “Het is fijn dat de expertise binnen stichting Codenz is. De lijnen blijven mooi kort zo.”